Cartoon van een man en een vrouw op een eerste date in een café. De man kijkt naar zijn telefoon en de vrouw kijkt hem teleurgesteld aan.

Mag je sociale media gebruiken op een eerste date?

Veel mensen gebruiken elke dag sociale media. Maar is het oké om dit ook te doen tijdens een eerste date? In dit artikel lees je hier meer over.

Denk aan je aandacht

Op een eerste date is het belangrijk om elkaar goed te leren kennen. Als je sociale media gebruikt, let je misschien niet goed op je date. Probeer je telefoon weg te leggen, zodat je echt kunt praten en luisteren.

Wanneer het misschien kan

Soms kun je sociale media gebruiken om iets te laten zien, zoals foto’s van een reis of je huisdier. Dat kan het gesprek leuker maken. Maar doe dit alleen als het past in het gesprek.

Vraag wat je date vindt

Elke persoon denkt hier anders over. Vraag aan je date wat hij of zij ervan vindt. Misschien vindt je date het niet erg. Of misschien wil hij of zij liever dat de telefoons weg zijn.

Wat als je bereikbaar moet blijven

Soms moet je bereikbaar zijn, bijvoorbeeld voor je werk of als je kinderen hebt. Vertel dit dan aan je date. Zo weet je date waarom je soms op je telefoon kijkt.

Samenvatting

Het is meestal beter om je sociale media niet te gebruiken op een eerste date. Zo kun je beter op elkaar letten. Als je je telefoon moet gebruiken, leg dan uit waarom. En vraag wat je date ervan vindt. Dit helpt om de date leuk en eerlijk te houden.