Een jonge man tikt berichtjes op zijn telefoon terwijl hij aan een tafel in een café zit met zijn date.

Hoe zorg je dat je telefoon niet stoort op een eerste date?

Op een eerste date wil je goed met elkaar praten. Je telefoon kan dan storen. Hoe zorg je dat je mobiele telefoon geen afleiding wordt? Hier zijn een paar tips.

Zet je telefoon op stil

Zet je telefoon op stil of trilstand als de date begint. Zo hoor je geen geluiden van berichten of belletjes. Dit helpt om je beter op de date te focussen.

Leg je telefoon weg

Leg je telefoon uit het zicht, bijvoorbeeld in je tas of jaszak. Als je je telefoon niet ziet, word je minder snel afgeleid.

Vertel dat je bereikbaar moet blijven

Als je echt bereikbaar moet blijven, bijvoorbeeld voor je werk of omdat je kinderen hebt, vertel dit dan aan je date. Zo weten ze waarom je misschien toch even op je telefoon kijkt.

Plan pauzes om te kijken

Als je het moeilijk vindt om je telefoon niet te bekijken, plan dan een moment om dit te doen. Bijvoorbeeld als je naar het toilet gaat. Dan kun je even snel je berichten checken.

Samenvatting

Het is belangrijk om niet te veel door je telefoon afgeleid te worden op een eerste date. Zet je telefoon op stil en leg hem uit het zicht. Vertel je date als je bereikbaar moet blijven en plan momenten om je telefoon te checken. Zo zorg je dat je aandacht bij je date blijft.