Cartoon van een man en een vrouw die op een date in het park zijn, waarbij de man enthousiast suggesties doet en de vrouw bedachtzaam kijkt.

Wat doe je als je date vraagt naar vervolgplannen?

Wat doe je als je date tijdens het afspraakje vraagt wat jullie hierna gaan doen? Dit kan soms lastig zijn. Hier zijn wat tips om je te helpen.

Praat over wat je voelt

Het is belangrijk om eerlijk te zijn. Als je het leuk vindt om samen te zijn, kun je zeggen dat je het gezellig vindt en graag nog iets samen doet.

Als je niet meer wilt afspreken, is het goed om dit vriendelijk te zeggen. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Ik vind je aardig, maar ik denk niet dat we een goede match zijn.”

Stel een vraag terug

Als je niet zeker weet wat je wilt, kun je ook een vraag terug stellen. Vraag bijvoorbeeld: “Wat zou jij graag willen doen?” Dit geeft je tijd om na te denken over wat je zelf wilt.

Maak duidelijke plannen

Als jullie allebei meer willen doen, is het goed om samen een plan te maken. Kies iets dat jullie allebei leuk vinden. Je kunt bijvoorbeeld voorstellen om koffie te gaan drinken of een wandeling te maken.

Gebruik beleefde woorden

Het is belangrijk om vriendelijk en beleefd te blijven, ook als je geen vervolgdate wilt. Je kunt altijd zeggen: “Bedankt voor deze avond, ik heb het naar mijn zin gehad.”

Samenvatting

Om te antwoorden op de vraag van je date over vervolgplannen, is het goed om eerlijk en beleefd te zijn. Praat over hoe je je voelt en vraag wat de ander wil. Als jullie allebei verder willen afspreken, maak dan samen een leuk plan. Zo zorg je dat je date leuk eindigt, wat je ook beslist.