Een man en vrouw bespreken menu-opties in een stijlvol restaurant.

Hoe ga je om met dieetbeperkingen en allergieën tijdens een date?

Heb je een allergie of volg je een speciaal dieet? Dit kan lastig zijn tijdens een date. Hier vind je handige tips om hiermee om te gaan.

Vertel het van tevoren

Het is belangrijk om je date alvast te vertellen over je dieetbeperkingen of allergieën. Dit kan je doen als je samen een plek uitkiest om te eten.

Hier zijn een paar voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken:

  • Glutenallergie: “Ik wil je even laten weten dat ik een glutenallergie heb, dus ik moet een restaurant kiezen waar ze glutenvrije opties hebben.”
  • Lactose-intolerant: “Ik ben lactose-intolerant, dus laten we ergens heen gaan waar ik ook iets kan kiezen.”
  • Veganistisch: “Ik volg een veganistisch dieet. Weet jij misschien een goed restaurant waar ze veganistische gerechten hebben?”

Kies een geschikt restaurant

Zoek samen een restaurant uit waar ze rekening houden met jouw dieet of allergie. Je kunt ook zelf het restaurant bellen om te vragen of ze passende gerechten hebben.

Bereid je voor

Neem altijd eventueel nodige medicijnen mee. Soms kan het ook handig zijn om eigen snacks mee te nemen, voor het geval dat.

Wees duidelijk in het restaurant

Als je in het restaurant bent, vertel dan duidelijk aan de bediening over je allergieën of dieet. Zo kunnen ze je beter helpen met het kiezen van veilig eten.

Geniet van je date

Laat je dieet of allergie de pret niet bederven. Geniet van het gezelschap en de gesprekken. Je dieet is maar een klein deel van wie je bent.

Samenvatting

Vertel je date vooraf over je dieetbeperkingen of allergieën en kies samen een geschikt restaurant. Bereid je goed voor en wees duidelijk tegen het personeel in het restaurant. Zo kun je ondanks je dieet of allergieën toch genieten van een leuke date.