Jonge man en vrouw kijken verrast maar blij op hun eerste date in een koffiezaak.

Wat doe je als je date anders is dan je dacht?

Soms ontmoet je iemand voor een date die heel anders is dan je verwachtte. Dit kan lastig zijn. Wat kun je dan het beste doen?

Blijf beleefd

Het is belangrijk om altijd beleefd te zijn, zelfs als de date anders is dan je had verwacht. Misschien klikt het niet, maar je kunt nog steeds een leuke tijd hebben samen.

Eerlijk praten

Als je merkt dat je date heel anders is, is het goed om hierover te praten. Je kunt zeggen: “Dit is anders dan ik had verwacht, maar ik ben benieuwd naar jou.” Dit kan helpen om jullie beiden meer op je gemak te stellen.

Geef het een kans

Soms kan iemand in het echt anders zijn dan online of aan de telefoon. Probeer open te staan voor hoe de persoon echt is. Misschien vind je de persoon wel leuker dan je dacht!

Wees eerlijk tegen jezelf

Als je echt voelt dat het niet goed is, is het oké om dat te accepteren. Je hoeft niet verder te gaan met daten als je je niet prettig voelt.

Samenvatting

Als je date heel anders is dan je verwacht, blijf dan beleefd en probeer het gesprek open en eerlijk te houden. Geef jezelf en de ander een kans om te zien wat er gebeurt. En als het niet goed voelt, is het oké om te stoppen.