Jonge vrouw zit alleen aan een cafétafel en kijkt naar haar telefoon met een licht bezorgde uitdrukking.

Wat doe je als je date laat is of niet komt?

Het kan gebeuren dat je date laat is of helemaal niet komt opdagen. Dit is natuurlijk niet leuk. Hier lees je wat je kunt doen in zo’n situatie.

Wacht even

Als je date laat is, wacht dan even rustig. Soms kan iemand te laat komen door verkeer of andere redenen. Een goed idee is om ongeveer 15 tot 30 minuten te wachten.

Neem contact op

Probeer je date te bellen of een berichtje te sturen. Vraag of alles goed is en hoe laat hij of zij verwacht aan te komen. Dit helpt je om te begrijpen wat er aan de hand is.

Maak een nieuwe afspraak

Als je date niet kan komen of heel laat is, kun je voorstellen om een andere keer af te spreken. Zeg iets als: “Kunnen we een andere keer afspreken? Misschien past dat beter.”

Wees begripvol

Iedereen kan een keer te laat komen of een afspraak missen. Probeer begripvol te zijn als er een goede reden is. Als het vaker gebeurt, denk dan na of je nog wilt afspreken met deze persoon.

Ga iets anders doen

Als het duidelijk is dat je date niet komt, ga dan iets anders doen. Je kunt bijvoorbeeld een vriend of vriendin bellen om samen iets leuks te doen. Zo is je avond niet helemaal verloren.

Samenvatting

Als je date laat is of niet komt, wacht dan even en probeer contact op te nemen. Je kunt een nieuwe afspraak maken of, als het niet de eerste keer is, nadenken of je nog wilt afspreken. Wees altijd begripvol, maar zorg ook goed voor jezelf.