Een jonge man en vrouw zitten aan een cafétafel en kijken naar hun horloges.

Hoe lang is ideaal voor een eerste date?

Hoe lang moet je eerste date duren? Dit is een vraag die veel mensen hebben als ze iemand nieuw ontmoeten. Een goede tijd voor een eerste date kan helpen om elkaar beter te leren kennen zonder dat het te lang voelt.

Korte dates zijn soms beter

Een korte date van ongeveer een tot twee uur is vaak een goed idee. Zo heb je genoeg tijd om te praten en elkaar te leren kennen. Als het goed gaat, kun je altijd een andere keer weer afspreken.

Activiteiten kiezen

Wat je gaat doen kan ook invloed hebben op hoe lang de date duurt. Een kopje koffie drinken of een korte wandeling maken is perfect voor een korte date. Als je naar een film gaat, duurt het natuurlijk langer.

Let op de signalen

Let goed op hoe het gaat. Als jullie het leuk hebben samen, kan de date soms wat uitlopen. Maar als het niet zo goed gaat, is het prima om de date kort te houden.

Flexibel blijven

Het is belangrijk om flexibel te zijn. Soms voelt twee uur kort en soms is het genoeg. Het belangrijkste is dat jullie het samen leuk hebben.

Samenvatting

Voor een eerste date is een tot twee uur meestal lang genoeg. Kies een simpele activiteit, zodat je de tijd hebt om te praten. Let op hoe het gaat en wees flexibel. Zo maak je de beste kans op een leuke date.