Een man en een vrouw zitten aan een tafel in een restaurant op een eerste date, waarbij de vrouw niet geïnteresseerd lijkt.

Dingen die je beter niet kunt zeggen op een eerste date

Een eerste date is een kans om iemand beter te leren kennen. Maar sommige dingen kun je beter niet zeggen. Hier lees je wat je beter kunt vermijden.

Praat niet over exen

Het is geen goed idee om over je vorige relaties te praten. Dit kan de ander ongemakkelijk maken. Focus op de persoon die bij je is.

Vermijd negatieve onderwerpen

Probeer niet te klagen of heel negatief te zijn. Dit kan een slechte indruk geven. Praat liever over positieve dingen die jullie beiden blij maken.

Wees niet te persoonlijk

Stel niet te veel persoonlijke vragen. Dit kan te snel zijn voor een eerste date. Geef de ander de tijd om comfortabel te worden.

Spreek niet alleen over jezelf

Zorg ervoor dat je niet alleen over jezelf praat. Luister ook naar wat de ander te zeggen heeft. Een goed gesprek gaat twee kanten op.

Samenvatting

Op een eerste date kun je beter niet praten over exen, negatieve dingen, te persoonlijke onderwerpen of alleen over jezelf. Probeer positief te blijven en luister goed naar de ander. Dit maakt de kans op een leuke date veel groter.