Een man en vrouw zitten op een bankje in het park en praten.

Hoe laat je zien dat je goed luistert op een date?

Als je op een date bent, is het belangrijk om goed te luisteren. Maar hoe laat je zien dat je echt aandacht hebt voor de ander? In dit artikel geven we je tips om te tonen dat je aandachtig luistert.

Kijk de ander aan

Kijk naar de persoon als hij of zij praat. Dit laat zien dat je aandacht hebt. Kijk niet op je telefoon of om je heen. Oogcontact is heel belangrijk.

Vraag door

Stel vragen over wat de ander vertelt. Dit toont dat je luistert en meer wilt weten. Het maakt het gesprek ook leuker.

Knik af en toe

Knik met je hoofd als de ander praat. Dit is een klein teken dat je begrijpt wat er gezegd wordt. Het is een eenvoudige manier om te laten zien dat je luistert.

Herhaal soms wat gezegd is

Als je iets belangrijks hoort, herhaal dat dan kort. Zeg bijvoorbeeld: “Dus je houdt van koken? Wat vind je leuk om te maken?” Dit laat zien dat je echt luistert.

Let op je lichaam

Je lichaam kan ook laten zien dat je luistert. Draai je lichaam naar de ander toe. Gebruik je handen om te laten zien dat je betrokken bent bij het gesprek.

Samenvatting

Goed luisteren op een date laat zien dat je interesse hebt in de ander. Kijk de ander aan, vraag door, knik af en toe, herhaal wat de ander zegt en let op je lichaamshouding. Deze dingen helpen om te tonen dat je aandachtig luistert. Zo maak je een goede indruk op je date.