Een man en vrouw zitten aan een tafel in een café. Ze praten en lachen.

Hoe geef je een goed compliment op een date?

Iedereen vindt het leuk om een compliment te krijgen. Maar hoe geef je een goed compliment als je op een date bent? In dit artikel leer je hoe je mooie dingen kunt zeggen zonder te overdrijven.

Wees eerlijk

Een goed compliment is altijd eerlijk. Kijk goed naar de ander en zeg wat je mooi vindt. Vind je de schoenen van je date mooi? Zeg dat dan. Het is belangrijk dat wat je zegt echt waar is.

Kies een goed moment

Een compliment is fijn als het op een goed moment komt. Zeg bijvoorbeeld iets aardigs als jullie samen lachen. Dan voelt het compliment natuurlijk en fijn.

Zeg precies wat je leuk vindt

Het is beter om te zeggen waarom je iets mooi vindt. Zeg niet alleen “je ziet er mooi uit”, maar zeg waarom. Bijvoorbeeld: “Die trui staat je goed, ik vind de kleur mooi.”

Praat vriendelijk

Hoe je iets zegt, is heel belangrijk. Geef je compliment met een glimlach. Praat zacht en vriendelijk. Dan voelt de ander zich goed.

Niet te veel complimenten

Als je te veel complimenten geeft, lijkt het misschien niet meer echt. Het is beter om een paar keer iets aardigs te zeggen. Dat is genoeg.

Samenvatting

Een compliment geven is fijn. Wees eerlijk, kies het juiste moment en zeg precies wat je leuk vindt. Praat vriendelijk en niet te veel. Zo geef je een goed compliment op een date.