Een jonge man en vrouw hebben een levendig gesprek in een buitencafé.

Hoe houd je een gesprek gaande op een eerste date?

Een eerste date kan spannend zijn. Je wilt een leuk gesprek hebben, maar soms weet je niet wat je moet zeggen. Hoe kun je het gesprek goed laten lopen? Hier zijn wat tips.

Vraag stellen

Begin met vragen stellen over dingen die je wilt weten van de ander. Vraag bijvoorbeeld wat zijn of haar hobby’s zijn. Dit helpt om meer over elkaar te leren.

Luister goed

Luister altijd goed naar wat de ander zegt. Dit laat zien dat je interesse hebt. Het helpt je ook om meer vragen te bedenken tijdens het gesprek.

Praat over dingen die je leuk vindt

Vertel ook over dingen die jij leuk vindt. Dit kan muziek zijn, een sport die je doet of een boek dat je interessant vindt. Zo leert de ander jou ook beter kennen.

Vermijd moeilijke onderwerpen

Probeer niet te praten over zware of heel persoonlijke onderwerpen. Dit kan het gesprek moeilijk maken. Blijf bij lichtere thema’s zoals films, eten en reizen.

Wees jezelf

Het is belangrijk om jezelf te zijn. Als je probeert iemand anders te zijn, wordt het gesprek moeilijker. Wees eerlijk en natuurlijk, dat maakt het gesprek makkelijker en leuker.

Samenvatting

Op een eerste date is het goed om vragen te stellen, goed te luisteren en over leuke dingen te praten. Vermijd zware onderwerpen en wees gewoon jezelf. Zo houd je het gesprek gaande en wordt de date waarschijnlijk een succes.