Jonge man houdt zijn telefoon vast en kijkt nadenkend terwijl jonge vrouw wegloopt met een glimlach.

Wanneer moet je na een eerste date contact opnemen?

Na een eerste date vraag je je misschien af wanneer je weer contact moet opnemen. Hoe snel is te snel? En wanneer is het te laat? Hier zijn enkele tips om je te helpen beslissen.

Wacht niet te lang

Het is goed om niet te lang te wachten met contact opnemen. Als je de date leuk vond, laat het dan weten. Een berichtje sturen de dag na de date kan een goede manier zijn om te laten zien dat je geïnteresseerd bent.

Luister naar je gevoel

Het belangrijkste is om naar je gevoel te luisteren. Als je het gevoel hebt dat het goed is om een bericht te sturen, doe het dan. Iedereen is anders en wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander.

Houd het simpel

Wanneer je besluit een bericht te sturen, houd het dan simpel. Een kort berichtje waarin je zegt dat je een leuke tijd had en hoopt elkaar weer te zien, is genoeg. Dit kan de deur openen voor meer gesprekken.

Denk aan de ander

Denk ook aan hoe de ander de date heeft ervaren. Als je denkt dat de ander ook een goede tijd had, is de kans groter dat een snel berichtje goed ontvangen wordt.

Samenvatting

Na een eerste date is het meestal een goed idee om niet te lang te wachten met contact opnemen. Luister naar je gevoel en houd je berichtje simpel en positief. Dit laat zien dat je geïnteresseerd bent en geeft de ander de kans om ook interesse te tonen.