Een man en vrouw op een eerste date in een gezellig café.

Mag je over je ex praten op een eerste date?

Op een eerste date leer je iemand beter kennen. Maar is het goed om over je ex te praten? In dit artikel kijken we of dat een goed idee is.

Wat is een eerste date?

Een eerste date is een afspraak waarbij twee mensen elkaar beter leren kennen. Ze praten over verschillende dingen om te zien of ze goed bij elkaar passen.

Praten over je ex

Je ex is iemand met wie je vroeger een relatie had. Soms willen mensen over hun ex praten om te laten zien wat ze wel of niet leuk vinden in een relatie. Maar is het een goed idee om dit op een eerste date te doen?

Wat vinden anderen?

Sommige mensen denken dat het niet goed is om over je ex te praten op een eerste date. Ze zeggen dat het kan lijken alsof je nog steeds gevoelens hebt voor je ex. Dit kan de ander een ongemakkelijk gevoel geven.

Andere mensen zeggen dat het soms kan. Bijvoorbeeld als de ander vraagt naar je vorige relaties, kun je kort iets zeggen. Maar het is belangrijk om niet te veel te praten over je ex. Het is beter om te focussen op elkaar en de toekomst.

Wat is het beste?

Het is meestal beter om niet te veel over je ex te praten op een eerste date. Probeer meer te leren over elkaar en de dingen die jullie leuk vinden. Dit helpt om een goede start te maken.

Samenvatting

Op een eerste date is het beter om niet veel over je ex te praten. Focus op elkaar en leer elkaar beter kennen. Dit maakt de kans groter dat jullie een leuke tijd hebben samen.