Een jonge man en vrouw op hun eerste date in een gezellig café, pratend over koffie.

Wat zijn tekenen dat een eerste date kan leiden tot een relatie voor langere tijd?

Een eerste date is spannend. Je leert iemand nieuw kennen en misschien begin je een relatie. In dit artikel lees je welke tekenen kunnen laten zien dat een eerste date goed gaat en kan leiden tot meer.

Wat is een goede eerste date?

Een goede eerste date voelt gemakkelijk en leuk. Jullie lachen veel en het gesprek gaat goed. Je voelt je blij en op je gemak bij de ander. Dit zijn goede tekenen dat jullie misschien een goede match zijn.

Tekenen van een goede start

  • Jullie praten veel: als jullie veel praten en goed luisteren naar elkaar, is dat een goed teken. Het laat zien dat jullie geïnteresseerd zijn in elkaar.
  • Jullie hebben gemeenschappelijke interesses: als jullie dezelfde dingen leuk vinden, zoals hobby’s of films, kan dat een teken zijn dat jullie goed bij elkaar passen.
  • Het afscheid is fijn: hoe jullie afscheid nemen, zegt veel. Als jullie niet willen dat de date eindigt of plannen maken om elkaar weer te zien, is dat heel positief.

Wat als je twijfelt?

Het is normaal om te twijfelen na een eerste date. Geef het wat tijd. Soms voel je meer na een paar dagen. Het is ook oké om nog een keer af te spreken om het zeker te weten.

Samenvatting

Een eerste date die leuk en makkelijk is, waarbij jullie veel praten en lachen, kan het begin zijn van iets moois. Let op hoe jullie met elkaar praten en hoe het afscheid voelt. Deze dingen kunnen je vertellen of er een kans is op een langere relatie.