Jong koppel geniet van koffie op een eerste date in een café

Hoe lang duurt een gemiddelde eerste date?

Als je gaat daten, vraag je je misschien af hoe lang een eerste date meestal duurt. De tijd die mensen aan een eerste date besteden, kan heel verschillend zijn. Toch kunnen we wel een gemiddelde tijd geven.

Hoe lang duurt het?

Veel mensen kiezen ervoor om hun eerste date niet te lang te maken. Dit geeft beide personen de kans om te zien of ze elkaar leuk vinden zonder dat het meteen een hele dag in beslag neemt.

Gemiddeld duurt een eerste date ongeveer anderhalf tot twee uur. Dit is genoeg tijd om elkaar te leren kennen en te voelen of er een klik is.

Wat doen mensen op een eerste date?

Tijdens een eerste date kiezen veel mensen voor een simpele activiteit zoals samen koffie drinken of een korte wandeling maken. Dit soort activiteiten maken het makkelijk om te praten en elkaar beter te begrijpen.

Het is ook gemakkelijker om de date kort te houden als het niet zo goed klikt, of juist iets langer te laten duren als het gezellig is.

Belangrijkste is plezier

Het is belangrijk om te onthouden dat de duur van een date niet het belangrijkste is. Veel belangrijker is dat je je op je gemak voelt en plezier hebt. Als beide personen het naar hun zin hebben, maakt het niet uit of de date kort of lang duurt.

In het kort

Een eerste date duurt gemiddeld tussen anderhalf en twee uur, maar het allerbelangrijkste is dat je een leuke tijd hebt samen!