Jonge man en vrouw maken zich klaar voor een date. De man kiest een shirt, de vrouw doet make-up op.

Hoe maak je je klaar voor een date?

Een date hebben kan spannend zijn! Je wilt natuurlijk een goede indruk maken. Hier zijn enkele tips om je goed voor te bereiden op je afspraakje.

Kies de juiste outfit

Het is belangrijk om kleren te kiezen waarin je je prettig en zelfverzekerd voelt. Je outfit hangt af van waar de date plaatsvindt. Ga je naar een chique restaurant? Een nette broek en een mooi overhemd of een elegante jurk zijn dan geschikt. Is het een casual koffiedate? Dan is een jeans met een leuk shirt vaak al goed.

Zorg voor persoonlijke verzorging

Fris jezelf op voor je de deur uit gaat. Neem bijvoorbeeld een douche en poets je tanden. Een beetje parfum of aftershave kan ook, maar gebruik niet te veel. Vergeet niet je haar netjes te kammen of te stylen.

Wees op tijd

Op tijd komen laat zien dat je de ander serieus neemt en dat je respect hebt voor zijn of haar tijd. Probeer minstens vijf minuten voor de afgesproken tijd daar te zijn. Als je denkt dat je laat komt, bel dan even om dat te laten weten.

Denk na over gespreksonderwerpen

Het is goed om van tevoren te bedenken waarover je kunt praten. Vermijd zware onderwerpen zoals politiek of religie tijdens een eerste date. Praat liever over hobby’s, films, muziek of boeken. Luister ook goed naar wat je date vertelt.

Ontspan en geniet

Hoewel het normaal is om zenuwachtig te zijn, probeer te ontspannen. Een date is een kans om iemand beter te leren kennen en om plezier te hebben. Wees jezelf, dat is het belangrijkste. Als je natuurlijk en ontspannen bent, is de kans groter dat jullie beide een leuke tijd hebben.

Tot slot

Met deze tips ben je goed voorbereid voor je date. Veel succes en vooral veel plezier!