Jonge man en vrouw bekijken hun smartphones in een gezellig café

Hoe leer je iemand veilig kennen voor een date?

Voordat je met iemand op date gaat, wil je weten wie die persoon is. Maar hoe doe je dat veilig? Hier zijn wat tips.

Gebruik sociale media

Veel mensen delen informatie op sociale media zoals Facebook of Instagram. Kijk rustig op deze pagina’s. Je kunt zien wat iemand leuk vindt en wat hij of zij doet.

Vraag je vrienden

Misschien ken je vrienden die deze persoon ook kennen. Vraag hen wat zij van deze persoon vinden. Vrienden kunnen je veel vertellen.

Let op de privacy

Het is belangrijk om de privacy van de ander te respecteren. Kijk alleen naar informatie die openbaar beschikbaar is. Ga niet op zoek naar privégegevens.

Wees voorzichtig met online tools

Er zijn websites die informatie over mensen aanbieden. Maar pas op. Sommige zijn niet veilig of betrouwbaar. Gebruik alleen bekende en veilige sites.

Praat met de persoon

De beste manier om iemand te leren kennen, is door te praten. Stel vragen over zijn of haar leven, werk en interesses. Dit kan tijdens het chatten voor de date.

Samenvatting

Om iemand veilig te leren kennen voor een date, kun je sociale media gebruiken, vrienden vragen en met de persoon praten. Respecteer altijd de privacy en wees voorzichtig met wat je online vindt. Zo weet je meer over je date voordat je elkaar ontmoet.