Jong koppel heeft een serieus gesprek in een café

Moet je voor de eerste date al vertellen wat je wilt?

Soms vraag je je misschien af of het goed is om voor de eerste date te zeggen wat je verwacht van de ander. Is het goed om meteen te vertellen wat je wilt? Hier is wat advies.

Wees eerlijk

Het is goed om eerlijk te zijn over wat je zoekt in een relatie. Als je iets serieus wilt, is het handig om dit te zeggen voordat je elkaar ontmoet. Zo weet de ander wat je verwachtingen zijn.

Zet de ander niet onder druk

Hoewel het goed is om eerlijk te zijn, moet je de ander niet onder druk zetten. Vertel rustig wat je intenties zijn zonder te verwachten dat de ander meteen hetzelfde voelt of wil.

Timing is belangrijk

Het beste moment om over je intenties te praten, is tijdens een rustig gesprek voor de date. Dit kan via een bericht of een telefoongesprek zijn. Zo heeft de ander tijd om na te denken over wat je hebt gezegd.

Voordelen van openheid

Als je van tevoren duidelijk bent over wat je zoekt, kan dit misverstanden voorkomen. Het helpt ook om te bepalen of jullie beiden hetzelfde willen en of het zin heeft om te daten.

Samenvatting

Ja, het is gepast om voor de eerste date duidelijk te maken wat je intenties zijn. Dit helpt misverstanden te voorkomen en zorgt dat jullie beiden weten waar jullie aan toe zijn. Wees eerlijk, maar zet de ander niet onder druk. Zo kun je open beginnen aan je eerste date.