Een jonge man en vrouw lachen naar elkaar in een café met koffie op tafel.

Van chatten naar daten: zo maak je de overstap

Chatten op datingapps zoals Tinder en Bumble is leuk, maar misschien wil je iemand wel echt ontmoeten. Hoe doe je dat op een veilige en goede manier? In dit artikel geven we tips hoe je van chatten naar een echte date gaat.

Hoe stel je een echte date voor na een gesprek op Tinder of Bumble?

Na een leuk gesprek op Tinder of Bumble kun je voorstellen om elkaar te ontmoeten. Kies voor de veiligheid voor een openbare plek, zoals een café of park. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: “Ik vind ons gesprek erg leuk. Zullen we eens afspreken voor een kopje koffie in het stadspark?” Dit houdt het luchtig en vrijblijvend.

Wat zijn signalen dat iemand klaar is om af te spreken?

Er zijn enkele tekenen dat iemand klaar is om af te spreken. Als iemand veel vraagt over je dagelijks leven, je hobby’s en je graag beter wil leren kennen, zijn dat goede signalen. Ook als iemand voorstelt om te bellen of te videobellen, kan dat betekenen dat hij of zij je buiten de app beter wil leren kennen.

Hoe maak je veilig en makkelijk de overstap van chatten naar een echte ontmoeting?

Veiligheid is heel belangrijk als je besluit iemand te ontmoeten. Vertel een vriend of vriendin over je plannen en spreek af op een bekende en openbare plek. Zorg ook dat je eigen vervoer hebt, zodat je kunt gaan wanneer je wilt.

Samenvatting

Van chatten op Tinder of Bumble naar een echte date gaan is een belangrijke stap. Stel na een goed gesprek voor om elkaar te ontmoeten op een openbare plek. Let goed op de tekenen dat de ander ook echt wil afspreken. Zorg voor je veiligheid door af te spreken op een plek die je kent en informeer een vriend of vriendin over je plannen. Op deze manier kun je veilig en met plezier de stap zetten van online chatten naar persoonlijk daten.