Een jonge man en vrouw zitten samen aan een tafel in een café. Ze maken beiden gebruik van hun smartphones.

Wat je wel en niet moet doen bij online daten

Online daten is leuk, maar je moet wel weten hoe je je netjes gedraagt. In dit artikel vertellen we je wat je moet doen en wat je beter niet kunt doen bij online daten.

Je leert hoe je berichten stuurt, hoe je zorgt dat je niet te opdringerig of ongeïnteresseerd overkomt en welke fouten je moet vermijden.

Wat zijn de etiquette regels voor het versturen van berichten op datingsites?

Op datingsites moet je beleefd zijn als je berichten stuurt. Begin je bericht met een vriendelijke groet en vraag iets over een detail uit het profiel van de ander. Dit laat zien dat je interesse hebt en niet zomaar een standaardbericht stuurt.

Hoe voorkom je dat je overkomt als opdringerig of ongeïnteresseerd?

Stuur niet te veel berichten achter elkaar als je geen antwoord krijgt, want dat kan de ander afschrikken. Toon interesse zonder opdringerig te zijn door te reageren op wat de ander zegt en door vragen te stellen die het gesprek gaande houden.

Wat zijn veelgemaakte fouten op datingsites en hoe vermijd je die?

Het is een fout om te snel te persoonlijke vragen te stellen. Bewaar persoonlijke of gevoelige onderwerpen voor later, als je de ander beter kent.

Het is ook niet netjes om niet te reageren op berichten van anderen. Zelfs als je geen interesse hebt, kun je beter kort antwoorden dat je de ander niet ziet zitten.

Samenvatting

Goede manieren zijn heel belangrijk bij online daten. Wees beleefd, stuur niet te veel berichten achter elkaar en vraag niet te snel naar persoonlijke dingen. Als je deze adviezen volgt, heb je meer kans op leuke gesprekken en misschien een goede match. Online daten doe je het beste op een respectvolle manier.