Cartoon van een jong koppel op een eerste date in een gezellig café, waar de vrouw enthousiast praat en de man enigszins ongemakkelijk kijkt.

Onderwerpen die je niet moet bespreken op een eerste date

Op een eerste date wil je het gezellig hebben. Sommige onderwerpen kunnen het gesprek moeilijk maken. In dit artikel lees je welke onderwerpen je beter kunt vermijden.

Welke onderwerpen kun je beter niet kiezen?

Er zijn een paar onderwerpen die niet zo geschikt zijn voor een eerste date. Deze kunnen zorgen voor ongemak of discussies.

Geldzaken

Praten over geld kan ongemakkelijk zijn. Het is beter om dit onderwerp niet te kiezen op een eerste date. Praat liever over dingen die je leuk vindt om te doen.

Ex-partners

Praten over ex-partners is geen goed idee. Het kan lijken alsof je nog niet over je ex heen bent. Praat liever over je hobby’s en interesses.

Politiek

Politiek kan leiden tot meningsverschillen. Het is slim om dit onderwerp te vermijden totdat je elkaar beter kent. Zo blijft de sfeer leuk en ontspannen.

Persoonlijke problemen

Zware persoonlijke onderwerpen kunnen het gesprek te serieus maken. Probeer de sfeer licht en vrolijk te houden door over vrolijke dingen te praten.

Samenvatting

Op een eerste date is het belangrijk om het gezellig te houden. Vermijd moeilijke onderwerpen zoals geldzaken, ex-partners, politiek en zware persoonlijke problemen. Zo zorg je voor een leuke en ontspannen sfeer. Praat over leuke en lichte onderwerpen om elkaar beter te leren kennen.