Cartoon van een jong koppel in een café. De man kijkt naar zijn telefoon, de vrouw praat enthousiast.

Wat doe je als je date liever ergens anders is?

Op een date kan het gebeuren dat de ander liever ergens anders wil zijn. Dit kan moeilijk zijn. In dit artikel lees je wat je kunt doen als dit gebeurt.

Herken de signalen

Let goed op wat je date doet:

  • Is je date vaak met de telefoon bezig?
  • Zucht je date regelmatig?
  • Kijkt je date steeds rond?

Deze tekenen kunnen betekenen dat je date niet blij is.

Wees eerlijk

Vertel hoe je je voelt. Je kunt zeggen: “Ik heb het idee dat je liever ergens anders wilt zijn. Is dat zo?” Dit kan moeilijk zijn, maar eerlijkheid is belangrijk.

Stel een ander plan voor

Als je date inderdaad ergens anders wil zijn, kun je iets anders voorstellen. Misschien een andere plek of een andere activiteit. Vraag wat je date leuk vindt.

Als het niet beter wordt

Als het niet beter gaat, zelfs niet na het veranderen van de plannen, dan is het soms beter om de date te stoppen. Je kunt zeggen:

“Misschien voel je je niet zo op je gemak. Het is oké als we de date nu stoppen. We kunnen een andere keer iets anders proberen, of het gewoon hierbij laten.”

Samenvatting

Als je denkt dat je date liever ergens anders zou zijn, let dan goed op de signalen. Vraag open en eerlijk hoe het gaat en wees zelf ook eerlijk over je gevoelens. Probeer samen iets anders te doen als dat nodig is. Als dat niet werkt, is het soms beter om de date vriendelijk te stoppen. Zo zorgen jullie beiden voor een prettige ervaring.