Man en vrouw zitten aan een tafeltje buiten tijdens een eerste date. De man luistert aandachtig en de vrouw praat terwijl ze haar ketting aanraakt.

Hoe toon je interesse op een date?

Op een date wil je laten zien dat je de ander leuk vindt. Maar hoe doe je dat zonder te veel te zijn? Hier zijn een paar tips.

Luister goed

Goed luisteren is heel belangrijk. Als je date praat, luister dan echt. Stel vragen over wat hij of zij zegt. Zo laat je zien dat je interesse hebt.

Complimenten geven

Een compliment is een mooie manier om interesse te tonen. Zeg iets aardigs over de kleren van je date of over iets wat hij of zij goed kan. Maar niet te veel. Een of twee complimenten zijn genoeg.

Lichaamstaal

Je lichaam kan ook interesse tonen. Kijk je date aan als hij of zij praat. Lach naar je date. Maar let op dat je niet te dichtbij komt als je date dat niet fijn vindt.

Vraag naar de volgende keer

Als je het leuk hebt, kun je vragen of je date nog eens wil afspreken. Dit laat zien dat je nog meer wilt weten en doen samen.

Samenvatting

Interesse tonen op een date is belangrijk. Luister goed, geef een paar complimenten, let op je lichaamstaal en vraag aan het eind of je elkaar weer zult zien. Zo kun je laten zien dat je interesse hebt zonder te veel te zijn.