Een man en een vrouw zitten op een bankje in het park tijdens een eerste date. De man geeft speels een bloem aan de vrouw, die glimlacht en bloost.

Mag je flirten op een eerste date?

Veel mensen vragen zich af of het goed is om te flirten op een eerste date. In dit artikel geven we antwoord op deze vraag.

Wat is flirten?

Flirten is een manier om te laten zien dat je iemand leuk vindt. Dit kan met woorden, een lach of een compliment.

Is flirten gepast?

Op een eerste date is het belangrijk om te kijken hoe de ander reageert. Als jullie beiden lachen en praten, kan een beetje flirten leuk zijn. Maar het is belangrijk om niet te veel te flirten. Dit kan de ander ongemakkelijk maken.

Hoe kan je goed flirten?

Begin met kleine complimentjes. Zeg bijvoorbeeld iets aardigs over hun kleding of lach. Kijk hoe de ander reageert. Als de ander teruglacht of ook complimenten geeft, kun je doorgaan.

Let op de signalen

Let goed op hoe de ander reageert. Als de ander niet terugflirt of stil wordt, is het beter om te stoppen met flirten. Als iemand veel glimlacht naar jou, kan dat een teken zijn dat hij of zij ook interesse heeft.

Samenvatting

Flirten op een eerste date kan leuk zijn als beiden zich prettig voelen. Begin rustig, geef kleine complimentjes en let goed op hoe de ander reageert. Zo zorg je dat jullie beiden een leuke tijd hebben.