Jonge man en vrouw zien er ongemakkelijk uit aan een dinertafel. Man checkt zijn telefoon.

Wat je niet moet doen op een eerste date

Een eerste date is een belangrijke kans om een goede indruk te maken. Er zijn een paar dingen die je beter niet kunt doen als je wilt dat de date goed gaat. Hier zijn enkele tips.

Niet te laat komen

Op tijd komen is heel belangrijk. Als je te laat bent, kan dit een slechte eerste indruk geven. Probeer dus op tijd te zijn.

Niet alleen over jezelf praten

Het is leuk om over jezelf te vertellen, maar luister ook naar de ander. Stel vragen en toon interesse in wat hij of zij zegt.

Niet op je telefoon kijken

Het is onbeleefd om steeds op je telefoon te kijken tijdens de date. Dit kan laten zien dat je niet echt geïnteresseerd bent. Leg je telefoon weg en let op je date.

Niet te veel persoonlijke vragen stellen

Het is goed om elkaar te leren kennen, maar sommige vragen zijn te persoonlijk voor een eerste date. Vraag niet meteen naar heel persoonlijke dingen zoals ex-partners of financiële details.

Niet klagen of negatief zijn

Probeer positief te blijven. Veel klagen of negatief praten kan de sfeer verpesten. Praat over leuke en positieve dingen.

Niet te snel gaan

Het is belangrijk om niet te snel te gaan. Geef elkaar de tijd om elkaar te leren kennen. Het is niet goed om meteen te praten over heel serieuze dingen zoals trouwen of samenwonen.

Samenvatting

Op een eerste date is het belangrijk om niet te laat te komen, niet alleen over jezelf te praten, je telefoon weg te leggen, niet te veel persoonlijke vragen te stellen, niet te klagen of negatief te zijn en niet te snel te gaan. Als je deze fouten vermijdt, vergroot je de kans op een succesvolle eerste date.