Cartoon van een man en een vrouw in een park, met een denkbeeldige geannuleerde date tussen hen.

Hoe reageer je als je date afzegt?

Soms maak je plannen voor een date, maar dan zegt de ander het af. Dit kan vervelend zijn, maar er zijn goede manieren om hiermee om te gaan.

Blijf kalm

Het is belangrijk om rustig te blijven als je date afzegt. Misschien heeft hij of zij een goede reden. Je kunt teleurgesteld zijn, maar probeer begrip te tonen.

Vraag om een nieuwe datum

Als je nog steeds wilt afspreken, vraag dan of je date een andere keer kan. Je kunt zeggen: “Jammer dat je vandaag niet kunt. Kunnen we een andere keer afspreken?” Dit laat zien dat je nog steeds geïnteresseerd bent.

Wees flexibel

Soms zijn mensen heel druk. Als je date een andere keer wil afspreken, probeer dan flexibel te zijn. Misschien kunnen jullie samen een dag kiezen die voor beiden goed werkt.

Geef ruimte

Als je date zegt dat hij of zij het nu te druk heeft, geef dan wat ruimte. Je kunt later nog een keer contact opnemen om te zien of het dan beter uitkomt.

Samenvatting

Als je date afzegt, blijf dan kalm en toon begrip. Vraag of jullie een andere keer kunnen afspreken en wees flexibel met plannen. Geef je date ruimte als dat nodig is. Zo ga je op een goede manier om met de situatie.