Een jonge vrouw en man ruiken aan hun polsen waar ze parfum hebben aangebracht.

Welk parfum kies je voor een eerste date?

Het kiezen van het juiste parfum voor een eerste date kan best lastig zijn. Je wilt een goede indruk maken, maar je wilt ook niet te sterk ruiken. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een parfum dat bij jou en de gelegenheid past.

Bedenk wat je wilt uitstralen

Jouw parfum zegt iets over jou. Denk na over hoe je wilt overkomen. Wil je fris en energiek overkomen, kies dan voor citrusgeuren. Voor een zachte en romantische uitstraling zijn bloemige geuren een goede keuze.

Hou het subtiel

Op een eerste date is het belangrijk dat je parfum niet te overheersend is. Een lichte geur is vaak genoeg. Je wilt dat je date dichtbij komt om het te kunnen ruiken. Dit kan het gesprek ook persoonlijker maken.

Test het parfum

Voordat je een parfum kiest voor je date, is het een goed idee om het eerst zelf te testen. Parfum kan anders ruiken op je huid dan in de fles. Spuit een beetje op je polsen en wacht een paar uur om te zien hoe het zich ontwikkelt.

Denk aan de setting

De plek van je date kan ook invloed hebben op de keuze van je parfum. Als je buiten afspreekt, kun je kiezen voor een sterkere geur dan wanneer je binnen in een klein café zit.

Samenvatting

Het kiezen van een parfum voor een eerste date hoeft niet moeilijk te zijn. Denk na over wat je wilt uitstralen, kies een subtiele geur, test het parfum op je huid en houd rekening met waar je date plaatsvindt. Zo maak je een goede indruk en voel je je zelfverzekerd. Deze tips helpen je om de perfecte parfum voor je eerste date te kiezen, zodat je een onvergetelijke indruk kunt achterlaten.