Een jonge man en vrouw hebben een gesprek in een café tijdens hun eerste date.

Hoe praat je over verschillende meningen op een eerste date?

Op een eerste date kan het gebeuren dat je andere meningen hebt. Dat is normaal, maar hoe ga je hier goed mee om? Dit artikel geeft je tips om rustig te praten over verschillende meningen.

Luister goed

Het is belangrijk om goed te luisteren naar wat de ander zegt. Laat de ander uitpraten en probeer te begrijpen waarom hij of zij zo denkt. Dit laat zien dat je respect hebt voor de mening van de ander.

Wees rustig

Ook als je het niet eens bent, blijf rustig. Je hoeft niet boos te worden als iemand een andere mening heeft. Door rustig te blijven, blijft de sfeer goed.

Vind gemeenschappelijke dingen

Zoek naar dingen die jullie allebei leuk vinden. Praat over dingen waar jullie van houden. Dat maakt het gesprek leuker en minder serieus.

Gebruik “ik voel” of “ik denk”

Als je praat over jouw mening, begin dan met “ik voel” of “ik denk”. Dit maakt het persoonlijker en minder als een aanval op de ander.

Wees eerlijk

Het is oké om te zeggen dat je een andere mening hebt. Dit kan zelfs goed zijn, want zo leer je elkaar beter kennen. Zeg op een vriendelijke manier dat je het niet eens bent en leg uit waarom.

Samenvatting

Verschillende meningen op een eerste date zijn normaal. Luister goed, blijf rustig en zoek naar dingen die jullie samen leuk vinden. Praat over je eigen gevoelens en meningen met “ik voel” of “ik denk”. Wees eerlijk en respectvol. Zo kun je op een goede manier omgaan met verschillende meningen tijdens een date.