Cartoon van een man en een vrouw die serieus praten in een café.

Hoe zeg je op een aardige manier dat je geen romantische klik voelt?

Soms voel je geen romantische klik met je date. Het is belangrijk om dit op een aardige manier te zeggen. In dit artikel lees je hoe je dat kunt doen.

Wees eerlijk en vriendelijk

Vertel eerlijk hoe je je voelt, maar blijf vriendelijk. Zeg bijvoorbeeld: “Ik vind je heel aardig, maar ik voel niet de speciale klik die ik zoek in een relatie.” Dit is eerlijk en respectvol.

Kies het goede moment

Het is belangrijk om een goed moment te kiezen. Praat hierover aan het einde van jullie afspraak. Zo kan je date de hele tijd fijn genieten van het samenzijn.

Luister naar je date

Nadat je hebt verteld hoe je je voelt, geef je date de kans om te reageren. Misschien voelt je date hetzelfde of heeft hij of zij iets te zeggen. Luister goed.

Blijf respectvol

Zelfs als je geen romantische gevoelens hebt, blijf respectvol. Onthoud dat je date ook gevoelens heeft. Wees aardig in wat je zegt en hoe je het zegt.

Samenvatting

Het is niet makkelijk om te zeggen dat je geen romantische klik voelt, maar het is belangrijk om eerlijk en respectvol te zijn. Wees eerlijk over je gevoelens, kies een goed moment om het te zeggen, luister naar je date en blijf altijd respectvol. Zo zorg je dat jullie allebei op een prettige manier verder kunnen.