Een jonge man en vrouw zitten in een café en kijken naar hun smartphones.

Hoe begin je een gesprek op datingapps?

Een gesprek starten op datingapps kan soms lastig zijn. Een goede openingszin kan helpen om een leuk gesprek te beginnen. In dit artikel geven we je tips om makkelijk een gesprek te starten.

Hoe gebruik je informatie uit profielen?

Kijk goed naar het profiel van de ander. Wat zie je daar? Misschien zijn er foto’s van reizen, een huisdier of hobby’s. Gebruik deze informatie om een vraag te stellen. Bijvoorbeeld: “Hoi! Ik zie dat je graag reist. Wat is je favoriete bestemming?”

Wat zijn effectieve openingszinnen?

Een goede openingszin is meer dan alleen ‘hoi’ zeggen. Het moet iets zijn dat de ander uitnodigt om te antwoorden. Vraag iets over wat ze leuk vinden. Zoals: “Welke boeken lees je graag?” Dit laat zien dat je interesse hebt en geeft de ander een makkelijke manier om te antwoorden.

Hoe houd je het gesprek gaande?

Na de openingszin is het belangrijk om het gesprek gaande te houden. Luister goed naar wat de ander zegt en stel meer vragen. Vertel ook een beetje over jezelf. Dit maakt het gesprek leuker en persoonlijker.

Samenvatting

Een gesprek starten op datingapps hoeft niet moeilijk te zijn. Gebruik informatie uit het profiel van de ander om interessante vragen te stellen. Zorg voor een goede openingszin die de ander uitnodigt om te reageren. En vergeet niet om het gesprek gaande te houden door geïnteresseerd te zijn en over jezelf te vertellen. Zo kun je makkelijker een connectie maken.