Een man en een vrouw op een date in een koffiebar kijken ongemakkelijk en onzeker, zonder oogcontact te maken.

Wat doe je als je geen klik voelt op een date?

Soms voel je misschien geen chemie of klik met iemand tijdens een eerste date. Moet je de date dan vroegtijdig beëindigen? Hier zijn wat tips om te beslissen wat je kunt doen.

Geef het wat tijd

Het is normaal dat je niet meteen een klik voelt. Soms zijn mensen in het begin een beetje zenuwachtig. Geef jezelf en de ander wat tijd om te ontspannen. Misschien voel je later in de date wel een connectie.

Wees eerlijk maar respectvol

Als je na een tijdje nog steeds geen klik voelt, is het belangrijk om eerlijk te zijn. Je kunt eerlijk zeggen dat je niet denkt dat het werkt tussen jullie. Maar blijf altijd vriendelijk en respectvol.

Besluit niet te snel

Het is niet nodig om de date meteen te stoppen. Je kunt de date afmaken en dan besluiten om niet verder te gaan. Een eerste date is ook gewoon een kans om iemand te leren kennen.

Wat als je besluit te stoppen?

Als je besluit dat je de date toch vroegtijdig wilt beëindigen, wees dan duidelijk en direct. Zeg bijvoorbeeld: “Ik vind het fijn om je te ontmoeten, maar ik voel niet de klik die ik zoek. Ik denk dat het beter is om nu te stoppen.”

Samenvatting

Als je geen chemie of klik voelt op een date, geef dan niet meteen op. Geef het wat tijd, wees eerlijk en respectvol. Je kunt de date afmaken en later besluiten wat je wilt doen. Het is belangrijk om te doen wat voor jou goed voelt.