Een man en een vrouw zitten in een koffiezaak en voeren een respectvol gesprek.

Wat doe je als je geen interesse hebt na een eerste date?

Soms voel je na een eerste date geen klik. Wat kun je dan het beste doen? Hier zijn enkele tips om op een nette manier te laten weten dat je geen interesse hebt.

Wees eerlijk maar vriendelijk

Het is belangrijk om eerlijk te zijn. Je kunt zeggen: “Ik heb een leuke avond gehad, maar ik voel niet de klik die ik zocht.” Dit is duidelijk en respectvol.

Stuur een bericht

Als je het moeilijk vindt om dit persoonlijk te zeggen, kun je ook een bericht sturen. Een kort bericht waarin je je gevoelens uitlegt, is genoeg. Zorg dat je vriendelijk blijft.

Voorbeeldberichten die je kunt gebruiken:

  • “Hoi [Naam], bedankt voor de leuke avond. Ik heb erover nagedacht en ik voel niet de speciale verbinding die ik zoek. Ik wens je het beste!”
  • “Hallo [Naam], dank je voor onze date. Helaas voel ik niet de klik die nodig is om verder te gaan. Ik hoop dat je iemand vindt die goed bij je past!”
  • “Beste [Naam], ik vond het leuk om je te ontmoeten en samen tijd door te brengen. Maar ik denk niet dat we een romantische match zijn. Veel succes!”

Geef geen valse hoop

Zeg niet dat je misschien later contact opneemt als je dat niet echt van plan bent. Wees duidelijk dat je geen verdere afspraakjes wilt. Dit helpt jullie allebei om verder te gaan.

Houd rekening met hun gevoelens

De ander kan teleurgesteld zijn. Dat is normaal. Luister als ze willen praten, maar blijf bij je besluit.

Samenvatting

Als je geen interesse hebt na een eerste date, is het het beste om eerlijk en vriendelijk te zijn. Vertel duidelijk hoe je je voelt en probeer geen valse hoop te geven. Zo kunnen jullie allebei verder met respect voor elkaar.