Jongeman geeft een bloem aan jongedame op een zonnige dag in het park.

Hoe laat je op een eerste date zien dat je iemand leuk vindt?

Ga je op een eerste date? Dan wil je misschien laten zien dat je de ander leuk vindt. Maar hoe doe je dat op een fijne manier? Dit artikel vertelt je over eenvoudige en veilige manieren om dat te doen.

Een mooie glimlach

Een mooie glimlach is een simpele en veilige manier om te laten zien dat je blij bent. Als je glimlacht naar iemand, voelt die persoon zich welkom en fijn. Het maakt de sfeer gezellig en open.

Leuke dingen zeggen

Het is ook fijn om leuke dingen te zeggen tegen de ander. Je kunt bijvoorbeeld iets aardigs zeggen over hoe iemand eruitziet of praat. Complimentjes maken mensen blij en ontspannen.

Een kleine aanraking

Soms kun je ook een kleine aanraking gebruiken om te laten zien dat je iemand aardig vindt. Bijvoorbeeld even de arm aanraken als je samen lacht.

Het is belangrijk om te kijken hoe de ander hierop reageert. Als de ander het niet prettig vindt, is het beter om het niet meer te doen.

Samen lachen

Lachen met elkaar maakt de sfeer leuk en ontspannen. Het laat zien dat jullie het samen naar je zin hebben. Door samen te lachen bouw je een goede band op.

Samenvatting

Op een eerste date kun je laten zien dat je iemand leuk vindt door te glimlachen, leuke dingen te zeggen, soms een kleine aanraking en veel samen te lachen. Let altijd goed op hoe de ander hierop reageert, zodat jullie allebei een leuke tijd hebben. Dit maakt de date prettiger voor jullie beiden.