Man en vrouw praten gezellig aan een tafel buiten bij een café.

Wat vinden mannen leuk op een eerste date?

Een eerste date is spannend voor iedereen. Maar wat vinden mannen leuk op zo’n eerste afspraakje? Elke man is anders, maar er zijn een paar dingen die veel mannen leuk vinden.

Een ontspannen sfeer

Veel mannen vinden het fijn als de date ontspannen is, zonder te veel druk. Een rustig café of een klein restaurant is een goede plek. Daar kunnen jullie makkelijk praten en elkaar beter leren kennen.

Leuke gesprekken

Het is leuk als jullie interessante gesprekken hebben tijdens de date. Het hoeft niet over moeilijke onderwerpen zoals politiek of religie te gaan. Praat over dingen die jullie beiden leuk vinden. Vraag naar zijn hobby’s en wat hij graag doet.

Samen iets nieuws doen

Het is leuk om samen iets nieuws te proberen. Dit kan een nieuwe sport zijn of iets nieuws eten in een restaurant. Nieuwe dingen doen kan heel leuk zijn en een mooie herinnering geven.

Lachen

Mannen houden ervan om te lachen. Lachen maakt een date leuker. Samen grappige verhalen vertellen of naar een comedyshow gaan, kan helpen om het ijs te breken.

Een beetje flirten

Flirten hoort een beetje bij daten. Veel mannen vinden het leuk als er op een vriendelijke manier geflirt wordt. Dit laat zien dat je interesse hebt en maakt de date leuker.

Een duidelijk einde

Het is belangrijk hoe de date eindigt. Dit kan met een knuffel, een handdruk of misschien een kus, als het goed voelt. Het is goed om te zeggen wat je van de date vond en of je elkaar nog eens wilt zien.

Samenvatting

Elke man is anders, maar veel mannen houden van een relaxte sfeer, leuke gesprekken, nieuwe dingen proberen, lachen, een beetje flirten en een duidelijke afsluiting. Deze dingen kunnen helpen om van de eerste date een leuke en mooie ervaring te maken.