Man en vrouw praten gezellig in een café.

Hoe weet je of je date echt geïnteresseerd is?

Het is soms moeilijk te weten of iemand echt geïnteresseerd is in jou of alleen maar beleefd doet. Hier zijn wat tips om het verschil te zien.

Let op het gesprek

Een persoon die echt geïnteresseerd is, luistert goed en stelt vragen. Dit laat zien dat hij of zij meer over jou wil weten. Iemand die alleen beleefd is, luistert misschien wel, maar stelt minder persoonlijke vragen.

Kijk naar lichaamstaal

Lichaamstaal kan veel vertellen. Als iemand naar je toe leunt, oogcontact maakt en glimlacht, is dat een goed teken. Iemand die zijn armen kruist of vaak wegkijkt, is misschien minder geïnteresseerd.

Merk op hoe vaak ze contact opnemen

Als iemand je vaak berichtjes stuurt of belt, toont dat interesse. Als je altijd degene bent die contact moet maken, is de ander misschien alleen maar beleefd.

Zie of ze tijd voor je maken

Iemand die geïnteresseerd is, zal tijd voor je vrijmaken, ook als hij of zij het druk heeft. Iemand die alleen beleefd is, heeft misschien minder vaak tijd voor jou.

Samenvatting

Om te weten of je date echt geïnteresseerd is, kun je letten op het gesprek, de lichaamstaal, hoe vaak de ander contact zoekt en of hij of zij tijd voor je maakt. Dit laat je zien of iemand echt geïnteresseerd is of alleen maar beleefd doet.