Man en vrouw aan tafel in restaurant. Vrouw praat, man kijkt op telefoon.

Wat doe je als je date altijd op de telefoon kijkt?

Veel mensen vinden het niet leuk als hun date veel op de telefoon kijkt. Dit kan voelen alsof ze niet belangrijk zijn. In dit artikel geven we tips over wat je kunt doen als dit gebeurt.

Praat erover

Als je date vaak op de telefoon kijkt, kun je dit het beste bespreken. Vertel rustig hoe je je voelt. Je kunt zeggen: “Ik vind het niet zo leuk als je veel op je telefoon kijkt als we samen zijn. Ik wil graag meer praten.” Dit is eerlijk en open.

Stel voor om de telefoon weg te leggen

Je kunt ook voorstellen om de telefoons weg te doen tijdens de date. Zeg bijvoorbeeld: “Zullen we onze telefoons wegdoen, zodat we samen kunnen genieten van het eten?” Dit maakt het makkelijker om echt aandacht voor elkaar te hebben.

Zoek naar de reden

Soms kijken mensen op hun telefoon omdat ze zenuwachtig zijn. Probeer te begrijpen waarom je date dit doet. Misschien kun je helpen om hem of haar meer op zijn gemak te stellen.

Doe iets samen

Doe iets actiefs samen, zoals een spel spelen of samen koken. Dit kan helpen omdat je dan samen bezig bent. Het is moeilijker om de telefoon te gebruiken als je actief iets doet.

Samenvatting

Het is niet leuk als je date vaak op de telefoon kijkt. Praat erover en zeg hoe je je voelt. Je kunt voorstellen om de telefoons weg te doen. Probeer te begrijpen waarom je date vaak op de telefoon kijkt. Doe leuke dingen samen om minder met de telefoon bezig te zijn.