Cartoon van een vrouw die druk praat en een man die ongeïnteresseerd op zijn horloge kijkt.

Wat zijn afknappers voor mannen?

Wanneer vrouwen nadenken over een eerste date, willen ze vaak weten wat mannen niet leuk vinden. Hier zijn enkele veelvoorkomende afknappers voor mannen die vrouwen kunnen vermijden.

Te veel praten over ex-partners

Mannen vinden het meestal niet leuk als een vrouw te veel praat over haar ex-partners. Dit kan de indruk geven dat ze nog niet klaar is voor een nieuwe relatie.

Niet oprecht zijn

Eerlijkheid is belangrijk voor veel mannen. Als een vrouw doet alsof of liegt over kleine dingen, kan dit een grote afknapper zijn.

Geen interesse tonen

Als een vrouw tijdens de date alleen maar met haar telefoon bezig is of niet echt luistert, kan dit mannen het gevoel geven dat ze niet geïnteresseerd is.

Te veel kritiek geven

Niemand vindt het leuk om constant kritiek te krijgen, vooral niet tijdens een eerste date. Mannen kunnen dit zien als een teken dat het nooit goed genoeg zal zijn.

Te veel aandacht voor het uiterlijk

Hoewel er netjes uitzien gewaardeerd wordt, kan te veel focus op uiterlijk of materialistische zaken mannen afschrikken. Ze willen dat vrouwen hen waarderen voor wie ze zijn, niet alleen voor wat ze hebben of hoe ze eruitzien.

Te snel gaan

Net als vrouwen, vinden mannen het soms ongemakkelijk als dingen te snel gaan. Druk zetten op een relatie of meteen heel serieus worden kan overweldigend zijn.

Samenvatting

Afknappers voor mannen op een eerste date kunnen zijn: te veel praten over exen, oneerlijkheid, geen interesse tonen, te veel kritiek geven, te veel focus op uiterlijk en te snel gaan. Het is belangrijk om oprecht, attent en geïnteresseerd te zijn om een goede indruk te maken.