Een jong stel wandelt energiek op een heuvel aan de linkerkant en een ander stel zit rustig koffie te drinken aan een tafel in een café aan de rechterkant.

Wat kies je voor een date: actief of rustig?

Een date plannen is leuk, maar wat kies je: een actieve of een rustige date? Het hangt af van wat jullie leuk vinden. Hier zijn wat tips om te kiezen.

Een actieve date

Bij een actieve date doe je samen iets leuks. Bijvoorbeeld fietsen, wandelen of een sport. Dit is goed als jullie van bewegen houden. Het kan helpen om snel te ontspannen, omdat je samen bezig bent.

Een rustige date

Een rustige date is meer ontspannen. Je kunt samen koffie drinken, naar de film gaan of lekker eten. Dit is fijn als je rustig wilt praten en elkaar beter wilt leren kennen.

Wat past bij jullie?

Denk na over wat jij en je date leuk vinden. Houden jullie van avontuur? Dan is een actieve date leuk. Willen jullie rustig praten? Kies dan een rustige date.

Wissel af

Je hoeft niet elke keer hetzelfde te kiezen. De ene keer kun je actief doen en de andere keer rustig. Zo zie je wat het beste werkt.

Samenvatting

Of je nu kiest voor een actieve of een rustige date, belangrijk is wat jullie leuk vinden. Een actieve date is goed om samen actief te zijn. Een rustige date is fijn voor een goed gesprek. Kijk wat het beste past bij jou en je date.